Landen (inclusief):

België, Nederland, Luxemburg​​​​​​​Landen (inclusief):

België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, ItaliëKroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden.


(Protocol van Madrid)

Belangrijkste landen (optioneel, naar keuze):

Albanië, Algerije, Antigua en Barbuda, Armenië, Australië, Azerbeidzjan, Bahrein, Bhutan, Bonaire, St. Eustatius en Saba, Bosnië-Herzegovina, Botswana, Brazilië, Bulgarije, Canada, China, Colombia, Cuba, Curaçao, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Estland, Europese Unie, Filipijnen, Finland, Frankrijk, Georgië, Ghana, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, India, Indonesië, Iran, Israël, Italië, Japan, Kazakstan, Kenia, Kirgizië, Kroatië, Lesotho, Letland, Liberia, Liechtenstein, Litouwen, Macedonië, Madagaskar, Marokko, Mexico, Moldavië, Monaco, Mongolië, Montenegro, Mozambique, Namibië, Nieuw Zeeland, Noord Korea, Noorwegen, OAPI, Oekraïne, Oezbekistan, Oman, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Russische Federatie, San Marino, Sao Tomé en Principe, Servië, Sierra Leone, Sint Maarten, Singapore, Slovenië, Slowakije, Soedan, Spanje, Swaziland, Syrië, Tadzjikistan, Thailand, Tsjechië, Turkije, Turkmenistan, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Vietnam, Wit-Rusland, Zambia, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland.Voor landen die bij geen enkel registratie verdrag  (zoals het systeem van Europese merkregistratie of Internationale Merkregistratie)  zijn aangesloten kan merkregistratie enkel worden verkregen via een Nationale Merkregistratie. Dit geldt bijvoorbeeld voor de volgende landen: Argentinië, Chili, Suriname,  Hong Kong en Zuid Afrika.


In één keer een wereldwijde merkregistratie aanvragen is niet mogelijk. Er bestaat geen systeem zoals de Europese Merkregistratie, de OAPI Merkregistratie of de Internationale Merkregistratie dat hier wereldwijd in voorziet. ​​​​​​​

TARIEVEN BENELUX & EUROPESE MERKREGISTRATIE EN INTERNATIONALE MERKBESCHERMING

JMTC Merkenbureau
Slotlaan 379
3701 GZ  Zeist
Tel: 030 320 12 32

-Ruim 20 jaar ervaring op het gebied van merkregistratie
-Beste tarieven, transparant, geen verborgen kosten.

image-322531-JMTC-logo-aab32.gif
BENELUX
MERKREGISTRATIE​​​​​​​  (excl BTW)

Merkaanvraag in 1 Klasse

Merkaanvraag in 2 Klassen

Merkaanvraag in 3 Klassen

​​​​​​​Per extra Klasse 
€ 495,-

€ 545,-

€ 645,-

​​​​​​​€ 100,-
​​​​​​​
EUROPESE 
MERKREGISTRATIE​​​​​​​  (excl BTW)

Merkaanvraag in 1 Klasse

Merkaanvraag in 2 Klassen

Merkaanvraag in 3 Klassen

​​​​​​​Per extra Klasse 
€ 1275,-

€ 1375,-

€ 1575,-

​​​​​​​€ 200,-
​​​​​​​
INTERNATIONALE 
MERKREGISTRATIE​​​​​​​  (excl BTW)
LANDENTAKSEN

VERENIGDE STATEN

CANADA

BRAZILIË

CHINA

JAPAN

ZWITSERLAND

NOORWEGEN

AUSTRALIË

NIEUW ZEELAND
​​​​​​​


OVERIGE LANDEN OP AANVRAAG ​​​​​​​


Basistaksen Internationale Merkregistratie

Europese Bureautaksen (Europese Unie basis)

Benelux Bureautaksen (Benelux basis)

Toeslag Merken in Kleur
​​​​​​​


IN EEN KLASSE - EUROPESE BASIS

€ 450,-

€ 325,-

€ 250,-

€ 275,-

€ 225,-

€ 475,-  (3 klassen)

€ 325,-

€ 350,-

€ 250,-
€ 1150,-

€ 300,-

€ 100,-​​​​​​​​​​​​​​

€ 250,-IN EEN KLASSE - BENELUX BASIS
​​​​​​​
€ 450,-

€ 325,-

€ 250,-

€ 250,-  (3 klassen)

€ 225,-

€ 250,-  (3 klassen)

€ 325,-

€ 350,-

€ 250,-

FAQ MERKREGISTRATIE

FAQ 1 - Hoe lang is een merkregistratie geldig?

Een merkregistratie is 10 jaar geldig.

FAQ 2  - Wat een woordmerk of een beeldmerk?

Een woordmerk is een merk dat enkel uit blokletters bestaat zonder enige grafische toevoeging. Een beeldmerk is een merk dat alleen uit grafische bestanddelen bestaat, zonder enige toevoeging van letters of woorden. Een woordbeeldmerk bevat zowel letters of woorden als grafische elementen.

FAQ 3 - Wat is onderscheidend vermogen?

Om een merk te kunnen registreren moet het onderscheidend vermogen hebben. Algemene generieke woorden die volledig beschrijvend zijn voor de producten of diensten hebben geen onderscheidend vermogen en kan men niet als merk claimen.

FAQ 4 - Wat is een classificatie?

Bij de aanvraag van een merk dient deze altijd voor een bepaalde klasse te worden opgegeven. Alle producten en diensten zijn ingedeeld in 45 klassen waaruit men een keuze kan maken voor een of meer klassen. Het indelen in de juiste classificatie verzorgen wij uiteraard voor u.

FAQ 5 - Kan men een handelsnaam registreren?

Indien een handelsnaam die men wil beschermen voldoende onderscheidend vermogen heeft kan deze als merk worden geregistreerd. Dit is ook erg zinvol omdat de handelsnaamwet veel minder naamsbescherming geeft dan de merkenwet.

FAQ 6 - Wat er nodig voor merkregistratie?

Om merkregistratie aan te kunnen vragen zijn 3 basisgegevens nodig:
1. Het te registreren merk
2. De producten/diensten opgave
3. De volledige gegevens van de merkhouder
De merkhouder kan een bedrijf zijn (of een Stichting of Vereniging) maar ook een persoon.

FAQ 7 - Is eerst merkonderzoek noodzakelijk?

Merkonderzoek voorafgaand aan een aanvraag voor merkregistratie is niet verplicht maar wordt wel sterk aangeraden. Het is op zijn minst raadzaam om een identieke woordmerk scan te doen. Deze bieden wij voor de Benelux en de Europese Unie aan zonder kosten.

FAQ 8 - Wanneer mag u het R-teken gebruiken?

Het R-teken betekent officieel dat een naam een geregistreerd handelsmerk betreft. Men mag dit teken dan ook gebruiken vanaf het moment dat de merkregistratie is voltooid. 

FAQ 9 - Hoe lang duurt de registratie periode?

De tijdsduur tussen het moment van aanvraag en feitelijke registratie is per land verschillend en afhankelijk van diverse factoren. Voor de Benelux duurt de procedure ongeveer 3 maanden, voor de Europese Unie is dat ongeveer 5 maanden. Uiteraard is de depotdatum (de dag van aanvraag) veel belangrijker dan de lengte van de procedure.

FAQ 10 - Is registratie voor Nederland mogelijk?

Nee dat is niet mogelijk. Merkregistratie voor Nederland is enkel mogelijk op basis van een Benelux merkregistratie of via een Europese Unie merkregistratie. Ook het opsplitsen van een van beide via een overdracht is niet toegestaan.

Heeft u meer vragen ?

Vul dan het contactformulier hiernaast in.